Death ProofTimon-päiväksi sain Planet Terror-leffan jo aikaisemmin hankkimani Death Proofin jatkoksi ja viikonlopun ohjelmana olikin katsoa molemmat. 

Tämä päivä kulutettiin mukavan rennosti: aamulla kuntoilua ja oleskelua, ruoka, toisenkin päivän rangella palloja hakkaamassa ja paluumatkalla anopin luona äitienpäivävierailulla (myöhäisonnittelut kaikille äideille! macrose.gif ).Planet Terror

Mutta asiaan: molemmista elokuvista pidin etukäteen itseni mahdollisimman pimennossa ja se tosiaan kannattaa. Katselukokemuksessa saa 'ilokseen' kaikki elokuvan yllätykset, eikä esim trailereihin kerätyt hyvät kohdat vähennä nautintoa.

Vaikka Death Proof oli näistä kahdesta tavallaan hidastempoisempi, niin siinäkään ei aika tullut pitkäksi, vaan tarinaa seurasi innolla. Pahis oli vastaiskunsa ansainnut ja Kill Bill-tyylistä tyttöenergiaa löytyi riemastuttavasti.

Planet Terror lähti käyntiin nopeammin ja oli vähemmän '70-lukumainen', mutta ronskia huumoria, viittauksia ja toimintaa riitti mainioon tarinaan. Hauskana (pieni spoilerivaroitus!) vilahduksena huomasin IMDb:n triviasta vielä puuttuvan kohdan, jossa naislääkärin muistilista vilahtaa pöydällä. Lapussa on kolme kohtaa: pojalle muroja, ruokaa pojan lemmikeille, tapa Bill (joka tietysti viittaa mieheensä, mutta myös Kill Bill-leffaan...).

Elokuvat muodostavat yhdessä Grindhouse-kaksoispaketin, jolle yleisarvosana on tthumbsup2.gif