Piirretty drinkkilasin kuvaKanelin ihmettelyyn ravintoloiden aukiolotyylistä ei voi kuin yhtyä! Käytiin viime viikolla katsomassa standuppia ja ihasteltiin tasan klo 20.30 alkaneen shown ajoitusta. Jos tuo olisi ollut normaaliin bändiesitysaikaan alkaen klo 23.jotain niin työpäivää vasten olisi helposti jäänyt menemättä - nyt saivat kaksi katsojaa lisää ja jonkusen euron siidereistä & kokisesta (sateisen ilman takia jouduin kuskiksi).

Muutin Vaasan ja aloitin ravintolaelämään tutustumiseni syksyllä -84 (huh... mutta enhän mä vielä mikään vanha ole!?). Silloin 'peukalosääntönä' oli, että jollei ravintolaan ollut jonottamassa klo 18, niin oli turha enää kuvitella pääsevänsä sisään sen illan aikana. Tuossa seitsemän vuotta sitten taas poikamiehenä ollessani ihmettelin, kun vielä puolilta öin ravintolat olivat lähes tyhjiä ja vasta sen jälkeen ilmaantui porukka vietettyään ensin alkuillan alkupippaloissa (kai?).

Jos juhliminen alkaisi klo 18 tienoissa, riittäisi aikaa ravintolassa sen saman 4-5 tuntia ja seuraava päivä ei menisi susille väsymyksen takia. Samalla ravintolan työntekijät saisivat inhimillisemmät työajat, jaksaisivat työssään pidempään ja ehkä paukkujenkin hintoja voisi tiputtaa, kun palkkakustannuksiin ei menisi niin paljoa yötyölisiä. Kenen halujen mukaista tämä nykyinen käytäntö oikein on?