Insmat Sirf3Vanha Garminin GPS-laitteeni geokätköilyyn ja autoilun avuksi on ollut jo melko huonona, joystick välillä katkoo ja ruudusta katoilee kuva. Hain sille eilen seuraajan: Insmat Sirf 3 (linkki suomeksi olevaan yksisivuiseen tuotetieto-pdf:ään).

Onkin selkeä vehje - ainoastaan virtanappi ja päällä kolme ledivaloa kertomaan akun tilannetta, GPS-signaalin löytymistä ja bluetooth-lähetystä. Tuo kuvan valkoinen 'ruutu' on tosiaan vain koristepohja laitteen nimelle. Joka puolelta kuulin kehuja tämän olevan tarkin näistä tarjolla olevista - varoituksia oli vain tarkasta käsittelystä; pudottamistärähdykset kuulemma heikentävät tarkkuutta pysyvästi.

Suuntia, nopeuksia, karttoja yms pitää katsoa omalla laitteellaan - työpuhelimessani Nokia E61ssä on valmiina perusGPS-ohjelma ja lisäksi latasin ilmaisen Mobile GMaps-ohjelman. Tuossa MGMapsissa onkin ovela idea: ohjelma lataa kännykkään Googlen ilmaiskarttaa ja jos käytettävissä on GPS-laite, niin paikkatieto yhdistetään siihen. Näin ohjelman tekijöiden ei tarvitse itse toimittaa karttaa, kun käyttäjä itse maksaa datasiirrossa kartan haun ja sovellus pysyy pienenä - tosin nopeus ei päätä huimaa. Olivat saaneet sponsorointirahaa, kun työkaluista löytyi valmiina hakuna esim maailman FON-hotspotit ja Subwayiden koordinaatit; hyvä idea! maclight.gif