Hestian heittämästä musameemistä sain kopin viime viikolla. Tämä on suoraan kirjameemistä sovellettu, mutta itselleni kirjat ovat aina olleet tärkeämpiä kuin musiikki, joten vastaukset ovat ehkä hiukan 'heppoisempia'.

Musiikkimakuni on jumiutunut vankasti 80-luvulle, jolloin levyjä keräsin ja olin asiasta enemmän innostunut, eli esimerkit taitavat olla melko iäkkäitä.

1. Levy, joka muutti elämääsi... Pari vuotta vanhempi naapurin poika esitteli kesällä -80 kaverin luona vasta julkaistua uutta levyä nimeltä Akun tehdas. Silloin Eput iskivät lempparikärkiviisikkooni ja ovat pysyneet siellä.

2. Levy, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran... Eppujen kahdeksatta ihmettä kuuntelin armeijassa miljoona kertaa, mutta vaihtelun vuoksi voisin ottaa toisen artistin, eli Housemartinsien pirteän hauska "London 0 - Hull 4" on pyörinyt levysoittimessa mooooonta kertaa.

3. Levy, jonka tahtoisit mukaan autiolle saarelle... Mike Oldfieldin tuplalevy Incantations on samalla periaatteessa yhtä kappaletta, eli joskus näsäviisaasti suunnittelin, että jos pitäisi pärjätä yhdellä kappaleella, niin tuossapa sitä riittäisi 72 minuuttia. Kauniita melodioita riittää - mainio teos!

4. Levy, joka tekee sinusta hupakon (giddy)... Itse levystä en tiedä, mutta viime aikoina olen etsinyt tuloksetta vanhaa hauskaa U-Bahnin huumorikappaletta Tuo lohkolämmitin on minun. Se sai aina hilpeälle tuulelle ja olisi kiva testata onko vielä yhtä hauska. Toinen samaa sarjaa on monet Hullujussin kappaleet.

5. Levy, joka saa sinut puhkeamaan kyyneliin... Ei taida olla tullut vastaan yhtään näin vaikuttavaa levyä, paitsi ehkä Stingin tuplakokoelma, jota luulin aikoinaan uudeksi levyksi ja olikin vanhoja kappaleita. Raha oli itselleni silloin aika iso ja harmitti kovasti, muttei ehkä kyyneleihin asti.

6. Levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi... Captain Sensibleltä omistan kaksi hyvää levyä ja tuntui lopettavan liian nopeasti. Eli sieltä voisin toivoa sen viimeisen huippupaukun.

7. Levy, josta toivot ettei sitä olisi koskaan levytetty... Kaikille taitaa löytyä tarvitsijansa, joten annettakoon kaikkien sointujen levitä. Jossei se iske minuun, niin en enää kuuntele sitä.

8. Levy, jota kuuntelet parasta aikaa... Nykyään musiikkia tulee kuunneltua melko vähän, autossa itsepoltettuja kokoelmia ja koneella välillä Pandoraa. 'Parhaillaan' ei mitään (tämä kohta sopii paremmin kirjoihin).

9. Levy, jonka olet aikonut kuunnella... Frank Zappasta olen kuullut usein, mutta musiikki ei muutamina näytteinä ole iskenyt yhtään. Halua olisi antaa vielä tilaisuus ja kuunnella jotain nappiin osunutta kokonaisuutta, joka sitten veisikin mukanaan. Tuon levyn nimeä vain en vielä tiedä.

Haastekohdan jätin tarkoituksella pois. Kuka tahansa, jota kiinnostaa meemiä jatkaa, niin Ole hyvä! gsmile.gif Jatkon voi ilmoittaa tänne kommentteihin, niin vierailijat ja minä voimme tulla katsomaan listaa.